Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че е назначил Емил Велев за старши треньор на отбора, тъй като може да направи български тим шампион без звезди и грандиозна селекция.
 
“Поводът да се спра на Емил бе, че преди две години аз видях как той с никакъв отбор направи Левски шампион. Победи и ЦСКА, а отборът му в никакъв случай не бе със звезди. Той може и без супер футболисти, и без супер качество. Важното е да можеш да изцедиш максимума от тези футболисти, с които разполагаш. Важно е отборът да се представя на едно постоянно ниво и да дойдат резултатите. Има можещи и неможещи футболисти”, заяви Стефанов.
 
“Има много можещи български футболисти, но трябва да бъдат наложени. Аз искам Славия да има бъдеще. Трябва години напред да градим нещо. Имаме стабилен бюджет и тимът ще бъде достатъчно финансово осигурен. Павле Попара бе харесан много от холандците, но те не могат да вземат човек извън ЕС и докато не получи български паспорт, е изключено да играе там. Искаме Виктор Генев, но не сме Червен бряг, за да обиграваме футболисти на Левски. Или ще го купим, или двата отбора ще държим по равно част от правата на футболиста. Ако от Левски искат да го затрият като футболист, нека го направят”, заяви президентът на Славия.
 
“Освен няколкото нови попълнения вече имаме и нова екипировка. Ръководството взе това решение, защото харесахме екипите и условията, предложени ни от “Пума”. Те ни удовлетворяват. Първият отбор, както и децата, ще бъдат облечени от една и съща фирма”, разкри Стефанов. Досега Славия играеше с екипи на "Адидас".
 
Новият треньор на “белите” Емил Велев смело заяви, че е приел работото в клуба, за да класира отбора в първата тройка на класирането.
 
“Дошъл съм да класирам Славия в Топ 3 и това смятам да направя. Днес в 18 часа пътуваме за Боровец, където ще бъде първият ни лагер. Групата е от 30 футболисти. Предимно ще разчитам на български играчи”, заяви Кокала./БЛИЦ