Президентът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път си позволи да дразни феновете на Левски, които отдавна обиди, наричайки ги "наркомани". Членът на Изпълкома на БФС обясни защо не ходи на официалните мачове на "белите", като и този път не пропусна да даде коментара си за националния селекционер Ивайло Петев.

"Аз не съм на работа в този клуб (б.р. - Славия), Треньорът и състезателите работят там и задължително трябва да ходят на мачовете. Освен всичко останало имам и друга работа. На тези, които говорят, че ходя избирателно, мога само да им кажа, че е добре да си гледат тяхната работа, защото все пак издръжката и всички останали неща зависят от мен и от още един човек. Така че тези, които трябва да ходят на мачове, те ходят. Защо е необходимо да ходя всеки път на мач на Славия? Примерно на "Герена" не мога да стъпя по простата причина, че там има някои фенове, които просто вонят и смятам, че не ми е мястото там. Знам някои други места, на които също предполагам, че нямам работа", обясни пред "7 дни спорт" Венци Стефанов, който се изказа критично към Ивайло Петев - "Дали го критикувам, когато нямаме играчи от Славия в националния отбор? Донякъде има истина. Дотолкова обаче, че гледа на нашия отбор съвсем избирателно."

"Петев нарочно не взима играчи на Славия. В Португалия и Македония замъкна едно момче (б.р. - визира Янис Карабельов), а доколкото знам, работата му е била да носи топките. Силно се съмнявам, че българският футбол трябва да се развива по този начин, като се натурализират чужденци", каза Стефанов.

Той категорично отхвърли твърденията, че държи на поста старши треньор руснака Александър Тархонов, защото е послушен и изпълнява нарежданията му, докато в същото време отборът играе слабо и не върви добре в първенството. "Съгласен съм, че играем слабо, но с тези момчета и този треньор нещата ще се получат. Колкото до това, че Тарханов прави каквото му се каже... Много прости хора има на този свят. Аз да контролирам един руснак, който е с такова име в Русия, значи този, който си го мисли трябва да е много прост. Ама толкова много, че не знам къде. В Русия в момента 70 процента от футболистите в националния отбор ги е създал Тарханов. Тези, които говорят това, мястото им е на гара София, не във футбола. Ама чели ли са кой е Тарханов като треньор? Много прости хора. Това не е Гочето, Мочето или Бай Гроздан", каза Стефанов.

Стефанов продължи и с критиката си към Ивайло Петев. "На последното събиране на Изпълкома обеща да вика млади момчета, а сега пак стари муцуни вика. Каза, че го било срам от Япония. Ако е така, трябва да си подадеш оставката и да бягаш, да не те виждат хората, някъде накрая на света", добави босът на Славия.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига