Днес от 17:00 часа Славия приема новака в "А" група Хасково в битката на дъното в класирането. "Белите" са предпоследни, като само точка ги разделя с "червено-белите". Евентуален успех на Хасково днес ще прати 100-годишния клуб на позиция, която и най-големите песимисти на "Овча купел" не са очаквали.

Славия е без успех в първенството от първия кръг, когато надигра Марек с 4:1 у дома. През седмицата столичани все пак постигнаха победа - 3:1 срещу Черноморец в Бургас за Купата на България.

"Надявам се, че футболистите най-после са си взели поука", коментира босът на Славия Венцеслав Стефанов пред "Тема спорт".

"Срещу Черноморец за Купата видях, че има желание за игра. Макар че бургазлии в това си състояние не могат да бъдат критерий за нас. По никакъв начин не трябва и не искам да мисля, че Славия може да има проблем с Хасково, и то като домакин. Ако това се случи, ще става страшно. Славия е с класи над съперника и трябва да го покаже", добаво Стефанов, който е извън кожата си от случващото се с отбора му напоследък.

За мача днес треньорът Иван Колев ще може да разчита на излекувалия контузия Георги Петков. Опитният страж се завръща на вратата, а титуляр се очаква да започне и дебютиралият с гол срещу Черноморец Душан Савич.

В Хасково се надяват също на положително развитие с идването на новия треньор Левент Аврамов, който дебютира с класическа победа 3:0 над Септември (Симитли) за Купата на България. Наследникът на Димчо Ненов се очаква да остави на пейката днес опитните Емил Ангелов и Дончо Атанасов.

Вероятните състави:

СЛАВИЯ: Георги Петков, Диего Фераресо, Димитър Везалов, Кире Ристевски, Крум Стоянов, Мичел Бургзорг, Касай, Жереми Манзоро, Фернандо Да Силва, Душан Савич, Мишел Платини

ХАСКОВО: Боян Пейков, Костадин Ничев, Мартин Ковачев, Иван Скерлев, Кирчо Крумов, Мартин Райнов, Димитър Алексиев, Недялко Хубенов, Атанас Чепилов, Владислав Узунов, Деян Лозев

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите