Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред медиите по актуалните теми в българския футбол и потвърди две новини на БЛИЦ - за Ахмед Ахмедов и за трансфера на Мартин Георгиев в Барселона.

„Единственият нов засега е Ахмед Ахмедов от ЦСКА. Обещал съм на всички, за които има подходяща оферта, да не им пречим да се развиват. Футболистите след 30-ата година вече трябва да мислят как ще продължи живота им. Да спреш един човек, а утре да е пазач, не е редно“, заяви Венци.  

„Целите на Славия за следващия сезон са да бъде пак сред най-силните. Да успеем някои от нашите таланти да ги развием и да се наложат в Славия и в националните гарнитури. Да радваме феновете с това, че аплодират, радват се на успехите на наши български футболисти. Дай Боже да успеем да участваме в евротурнирите. Убеден съм, че треньорът Иван Иванов с нашите младежи ще отиде напред в Шампионската лига. Този успех най-много ще ни зарадва“, каза още Венцеслав Стефанов.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Ще участваме в Шампионска лига. Младежите са бъдещето и съм щастлив. Радвам се, че биха Левски и взеха Купата. От 12 финала за Купата на България срещу Левски – 12 победи за Славия. Може да проверите“.

„Иван Иванов за мен е много приятна треньорска изненада. Ангел Славков го привлече. Виждам едно много професионално отношение, една много сериозна работа и съм убеден в едно. Той много скоро ще може да води и отбор в Първа лига. Желая му го. Дай Боже да е Славия. Ще ви кажа един любопитен факт. На два от мачовете на отбора беше и Бакеро-старши. Според мен разбира много повече от футбол. Той ми каза: „Това момче има много правилни виждания за съвременния футбол. Учи ги да играят точно така както ги учат в Европа“. Беше една приятна изненада и съм щастлив, че даде такава оценка на треньора“.

Той коментира и тревожната новина от последните часове, че Националният стадион „Васил Левски“ не покрива новите изисквания на УЕФА.

„По принцип ще се отрази негативно това за Националния стадион. Ако тези пиксели в осветлението са по-слаби, отколкото трябва, могат да се сменят с по-силно осветление. Не вярвам да е повече от 200-300 хиляди лева. Ние все пак имаме осветление. Има мощност, има всичко. Би трябвало да се увеличи просто силата. Не вярвам това да е невъзможно и да не може да се направи“.

„Мартин Георгиев ще премине в Барселона за следващите две години Уточняваме последни детайли. Надявам се думите на Бакеро, на Лъчо Танев, които ми казаха, че Барселона са го харесали за това, че знае да играе хубав футбол, да са верни. В Барселона няма пръти, ами футболисти, които играят . Славия ще спечели авторитет, ще спечели и момчето. Мисля, че и българският футбол ще спечели“.

„Що се отнася до мъжките национали - Емо (Костадинов) не може да е казал сериозно, че ни е тежка групата. Шегува се. Как ще се страхува от Македония, Гибралтар и Грузия. Сега да се съблече ще им вкара три гола. 100% сме фаворити. Ако нямаш тази мисъл, ми седи си у вас? Северна Македония – какви са тия? Грузия имат израстване, ама е Грузия. Ако почнем от тях да се плашим, да закрием този спорт и да играем петанк. Какви са тези глупости. Той се е пошегувал. Не е от страхливите“.

„Гледах финала на Шампионска лига вкъщи. Киро може да си ходи с частния самолет, където си иска. Утре може да излязат всякакви глупости. Чувал съм всякакви небивалици. Мога да ви кажа само, че от тия отбори, които ще участват в евротурнирите, българското участие е толкова малко, че почти незабележимо. Ако преброите българите, не са повече от 30%. И шампионът, и вицешампионът, и другите“, завърши Стефанов.