Президентът на Славия Венцеслав Стефанов, като неутрална страна, коментира пред БЛИЦ казуса „Левски – ЦСКА“.

„Мач трябва да има, но не трябва да е на „Герена“. На нашия стадион обаче няма да им дам да играят, защото двете агитки го изпотрошиха няколко пъти. Ако оставят по 200 000 лева капаро, може“, заяви босът на най-стария столичен клуб.

„Притеснявам се, че може да се случи следното, ако има мач на „Герена“ без „червена“ публика. Феновете на ЦСКА пак ще тръгнат за „синия“ стадион. Ще бъдат изнервени, че са оставени отвън. И може да се случат ексцесии. И то немалки ексцесии, подобни на тези от 16 ноември миналата година. Това ли трябва да стане? Някой иска ли кървавите драми в центъра на София да се повторят? Аз не искам. Никой не иска…

Атакуват БФС, обвиняват БФС, но аз питам къде е кметът на София? Къде е общината? Чух, че е имало идея мачът да се състои на 25 септември, сряда. Кметът обаче не позволил, защото било делничен ден. София щяла да бъде блокирана, имало огромни опасности. Чакайте, господа управляващи хубавата ни столица. Мачове между Левски и ЦСКА е имало през делнични дни не един и два. Имало е в сряда, в понеделник, в четвъртък. Така че - какво пречи тогава да е дербито?

В момента държавата се тресе от скандали и напрежение. Няма правителство, няма кабинет. И ако футболът запали искрата, може голям пожар да избухне. Нека се вземе адекватно решение и нека то бъде преразгледано и променено от Апелативната комисия. В случая не защитавам ЦСКА, защитавам спокойствието. Футболът ни има нужда от спокойствие, а не от високо напрежение, граничещо с буря“, завърши Венци Стефанов.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ