Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред БЛИЦ обвиненията, че тимът му е продал мача с “Ботев” (Враца) 1:2. Преди минути треньорът на Черно море Георги Иванов – Гонзо обяви, че е знаел два дни предварително как ще завърши срещата.

“Много уважавам Георги Иванов като треньор, но не знам как да коментирам изказването му. Аз лично нямах представа как ще завършим с “Ботев”. Ако той има такива гадателски способности, да си отвори букмейкърски пункт и да изкарва пари от това. Така както сега печели от уменията си като треньор, така да печели и от залози”, обяви Стефанов.

Той разкри и как се е стигнало до поражението от “Ботев”.

“Знаете ли програмата на Славия? Знаете ли, че ни предстои мач с Лудогорец, а имаме 5 човека, които висят с картони. Аз лично разпоредих тези играчи да не се появяват на терена по никакъв повод. Мое е решението. Какво искат тези хора, за да угодя на Локо (Сф), Пирин (Гоце Делчев) и Черно море да отида в Разград със свалени гащи ли? Няма как да стане. Вижте програмата ни. Във вторник от 18:00 играхме с “Ботев” (Враца). Днес почиваме, а в събота играем на 400 километра от София. Нормално е да не излезем с всичко най-добро и да съхраним играчите си”, продължи Стефанов.

На въпрос с какво мачът с Лудогорец е по-специален от този с “Ботев” (Враца), след като за всяка победа дават по три точки, Стефанов отвърна:

“За мен е по-специален. Въпрос на чест е да го спечелим. Знаете, че откакто миналата година ни биха с 6 гола в Каварна, мачовете ни с Лудогорец са на живот и смърт. Имам си лични мотиви и амбиции да го спечелим. Освен това всички знаете, че в Разград ще играем срещу 14 човека, а не срещу 11, така че беше нормално да се съхраним”.

Стефанов направи и страхотно разкритие, след като бе попитан дали от “Левски” са му обещали премия за победа в Разград.

“Не съм се чувал с никой от “Левски” и не чакам премия от тях. Премия чакам само от Емил Велев. Преди мача ни с Миньор той се е обадил на Здравко Лазаров и на Георги Петков. Казал им е, че с Гигов сме говорили да ни даде 20 000 евро, ако бием перничани. След мача футболистите дойдоха при мен да си търсят премията. Аз с Николай Гигов не съм се чувал от 6 месеца. Така че единствената премия, която чакаме, е от Емил Велев. Да бъде мъж и да даде тези 20 000 евро, защото футболистите ми си ги искат. А не да ми мрънка защо сме паднали от Враца и защо не сме свършили тяхната работа”, завърши Стефанов.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ