Президентът на Славия Венци Стефанов заяви, че външна намеса е решила изхода на мача на Славия с “Левски”. Ексцентричният бос на “белите” бе гост в Актуално студио „Дерби“.

„Аз ходя гледам млади рефери, когато свирят на юношите и винаги съм казвал, че предпочитам млади арбитри да ни водят срещите, защото те не са оцапани, като един Момчил Райков, например, който искат да го екстрадират от две държави за измама. Реферите кой ги цапа, ами цапаме ги ние, футболните президенти, защото ако никой от нас не ги търси, те няма да си мислят, че могат да вземат пари от някой мач. Мислим си, че с няколко купени срещи, ще отидем да играем в Европа и ще почнат да текат едни милиони, които не можем да похарчим", заяви шефът на Славия.

Босът на „белите“ заяви, че ще се съди с Миньор Перник за претенциите им към Даниел Златков, на когото те не са плащали. Футболистът си е прекратил договора по вина на клуба, а сега от Миньор искат пари за това, че са обучавали футболиста: "Лицето Попов, този корифей на правото, измисли нова схема. Когато аз, като един президент на клуб, откажа да плаща, на даден футболист, защото не се нуждая от него, той отива в друг тим и после аз имам право да кажа „дайте ми сега 200 хил. лв., защото ние сме го обучавали, масажирали сме го и какво ли още не”. Ако не си получа парите, отивам и почвам да се жалвам пред Лицензионната комисия. Защо, питам аз? Това е схема, която работи само за определени клубове и бе крито от останалите една година. Може ли ти да не плащаш, да си неизправен, футболистът да прекрати взаимоотношенията си, а после да чакаш една торба с пари, защото идват празници, разбираш ли. Такава бе случката с Дани Златков, който дойде от Миньор и сега оттам чакат да получат една торба с пари."

Президентът на Славия разкритикува остро ръководните фактори на БФС и обвини родната централа в присвояване на средства, отпуснати по различни европейски програми от ФИФА и УЕФА. Босът на „белите” попита къде отиват всички тези средства и защо в България съществуват „900 измислени клуба, които ще дойдат и ще гласуват на Конгреса догодина за избор на ново ръководство на БФС”. Така се опорочава вотът предварително, категоричен бе той.