Собственикът на Славия Венци Стефанов информира, че Галин Иванов вече е футболист на Литекс. "Оранжевите" купуват 23-годишния халф, родом от Казанлък, като "белите" си запазват 50% от правата върху играча. Галин Иванов ще трябва да замени в титулярния състав на Литекс Том, който беше продаден на турския Истанбул ББ.

"Срещнахме се с Гриша Ганчев, разбрахме се и си стиснахме ръцете. Галин Иванов ще играе в Литекс", заяви в студиото на "Дарик" Венци Стефанов.

Миналата зима Галин Иванов беше на крачка от трансфер в ЦСКА, но предпочете да заиграе под наем в германския втородивизионен Арминия (Билефелд). Халфът се завърна това лятото на "Овча Купел" и през есенния полусезон игра в 15 мача за "белите", в които вкара 2 гола - при победите с 3:2 над "Ботев" (Враца) и 3:0 срещу Светкавица.

Галин Иванов се превръща в третото попълнение на Литекс за тази зима. По-рано шампионите привлякоха Васил Божиков от Миньор (Перник) и Илко Пиргов от Черно море. Към "оранжевите" се очаква да се присъедини още един от състава на "моряците" - Росен Колев, за което БЛИЦ първи ви информира.