На конгреса на Българския футболен съюз, който се проведе на 12 октомври, е бил упражнен политически натиск, обяви бившият член на Изпълнителния комитет на централата Венцеслав Стефанов. Според президента на Славия Димитър Бербатов не е достоен да наследи Борислав Михайлов като президент на организацията.

"Той каза, аз не мога да управлявам с Михайлов, той не иска да направи нещо за българския футбол, той иска да управлява. Това, което те сега го използват, е много долна инсинуация. Сигурно е имало пропуски в управлението на базата. Да, трябва да се променят. Да, Боби Михайлов трябва да промени много неща. Да, Боби Михайлов не е идеален. Но той има безспорен авторитет", сподели Венци Стефанов пред БНТ.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Президентът на Славия беше делегат на конгреса като представител на собствения си клуб. Той не беше сред кандидатите за нов пост в Изпълкома. Венцислав Стефанов коментира думите на Петър Величков за това, че Димитър Бербатов няма да се откаже от президентския пост, както и какво се крие зад амбициите му:

"Жаждата за власт и хората, които го използват като маша. Кога Бербатов казва истината? Тогава, когато излезе на конгреса и каза, че всичко е точно и коректно, или сега, когато някой го ръчка отзад и го кара да говори небивалици".

"Политически сили също упражниха своя натиск. ОК, добре, може би Борислав Михайлов ще бъде сменен рано или късно, но нека бъде сменен от достойни хора", каза още президентът на Славия.

Запитан, дали Димитър Бербатов е достоен, той отговори: "Абсолютно, не е достоен".