Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде интервю пред БЛИЦ по актуалните теми. По-рано днес на Острова се появи информацията, че Лестър желае един от големите таланти на "белите" - Филип Кръстев. Стефанов обясни, че редица клубове от чужбина се интересуват от 18-годишния офанзивен играч, за когото очевидно ще водят война. Членът на Изпълкома на БФС говори и за заплатите в Славия и родния футбол.

"Не само Лестър го следи. Доста клубове се интересуват от Филип Кръстев. С мен още никой не се е свързал, може би като отмине пандемията с коронавируса. Но мога да ви кажа, че не само от Англия има интерес към него. Искат го и немски тимове. Два отбора от Русия също живо се интересуват от Филип", обясни Стефанов пред БЛИЦ. 

"Момчето добре се развива, нека е живо и здраво. Надявам се, че ще се възползва от шанса, който получава в Славия. Всичко е в неговата глава, в неговият ум... Много е важно да не се главозамайва, защото всъщност още нищо не се е случило. За момента са само писания, няма нищо конкретно. Аз не обичам да говоря за трансфери, докато не станат факт", продължи босът на Славия.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Относно посечената цена на Филип Кръстев в Англия - 4,5 милиона паунда, Стефанов каза: "Божа работа, ще видим. Още с никой не съм преговарял. Бъдещето ще покаже."

"Днес обявиха, че отварят парковете при определени условия. Надявам се по-скоро да ни разрешат да започнем тренировки. Това зависи от генералите, те решават - хората от Националния оперативен щаб. Иска ми се час по-скоро отново да има мачове", каза Стефанов. 

"В Славия нямаме проблеми с финансите, плащам на момчетата. Всичко са си получили до момента. Те сами предложиха да намалим заплатите с 20 процента. Безкрайкно доволен съм от техния професионализъм и човещина. В моменти като този проличава кой кой е. Виждате в другите отбори чужденците какво правят. Четох за Левски и как някои от играчите им не искат да си намалят заплатите. Ето, че е по-добре да се залага на български футболисти, каквато е практиката в Славия. Да, нека има и по няколко чужденци, не съм против тях, но да бъдат с класа над нашите момчета и да си оправдават парите", обясни още босът на Славия.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ