Босът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред БЛИЦ новината, изтекла от Международната мрежа за борба с расизма във футбола. От FARE признаха, че вече проучват задълбочено сигнал спрямо президента на „белите“.

Причина затова са думи на члена на Изпълкома на БФС по време на пресконференция миналото лято. Тогава Стефанов използва думи от сорта на „бежанци и тем подобни”, „ние вземаме такива от джунглите там по Амазонка”, „черен пе**ст”, „негър, негри“ и други епитети свързани с расова и сексуална дискриминация.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Аз продължавам да си стоя зад думите, но нека обаче те не бъдат вадени от контекста. Тогава наистина споменах, че понякога и ние в Славия взимаме футболисти от „джунглите на река Амазонка“, в което не намирам нищо обидно“, заяви Стефанов пред БЛИЦ.

„Що се отнася до другите класификации, на въпросната пресконференция аз цитирах бившия играч на Славия Абуд Омар. Той се беше оплаквал, че го наричали така в съблекалнята. В същото време обаче самият Омар е наричал български футболисти „бели педерасти“.

Вижте, в днешно време човек много трябва да внимава, за да не го атакуват за расизъм. Вече не черния пуловер не трябва да му казваме, че е черен, а че е тъмен или тъмнобял“, добави босът на „белите“.