Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви в интервю за в. “Тема Спорт”, че Литекс може да не стане шампион, ако съдийството има малко по-различен облик през есента. Босът на “белите” обеща, че се гръмне, ако Видима-Раковски, Калиакра и Монтана не паднат от “оранжевите” през пролетта.
 
“Според мен битката за титлата не е предрешена. Ако през втория полусезон съдийството има малко по-различен облик, нищо не се знае. Няма какво да се лъжем, Литекс напролет започва с 12 сигурни точки. Защото в групата има отбори като Видима-Раковски, Монтана и Калиакра. Ако някой от тях вземе точки от “оранжевите” ще се гръмна. Това са клубове пряко свързани с Ловеч. Някои от тях влязоха в елита благодарение на Литекс, други все още са в него пак заради тях. И си играят ролята на донори, като дойдат срещите с тях”, заяви Стефанов.
 
“Както виждате, времето на сателитните системи не е отминало. Академиците от Покрития мост го доказват. Още повече, че “Левски” и ЦСКА не са на нивото отпреди години, а това прави нещата по-лесни за Гриша Ганчев. Но все пак нищо не се знае, може напролет и друг отбор да стане шампион. Лошото в методите на ловчанлии е, че после излизат в Европа и там истината лъсва. Но какво да се прави – така ще е, докато някои хора смятат, че техният начин е единственият да печелят титли в България”, добави президентът на Славия.
 
“Уверен съм, че нашият отбор ще е много по-силен, отколкото през есента. Въпросите за селекцията на Славия да го оставим на Емил Велев. Кой е този Том, че да се занимаваме още с него? Дадохме му шанс, видяхте как се отнесе с нас. И той вече за мен е като Мъри Стоилов – забравен. Имаше едно такова момче, Станимир се казваше, поритваше едно време в Славия, яде бял хляб при нас. Вече едва си спомням за него”, допълни Венци Стефанов./БЛИЦ