Президентът на Славия Венци Стефанов направи скандални разкрития около манипулирането на футболни мачове у нас, което започна да се наблюдава все по-често. Босът на "белите" призова да се вземат крути мерки в борбата с "черното тото".

"Яне Янев е с лакирани нокти. Той е последният човек, който може да коментира футбола. Подкрепям г-н Борисов, именно това правителство трябва да се справи с "черното тото". В Анталия видях съдии, които манипулират мачове. И в България има такива наченки. Сега трябва да се вземат крути мерки с този цирей", каза пред livesport Венци Стефанов.

"Опитват се да манипулират и срещи на юноши старша-възраст. Даже им казват в кои минути да вкарват голове. На мача със Спортист забелязах момчета с компютри, които упорито работеха и заплаших домакините от Своге с прекратяване на мача. Има хора, които се опитват да манипулират мачове. Ако сега това нещо не се изкорми, ще стане страшно", каза още президентът на "белите".

Относно срещата Естония – България (2:2) Стефанов защити футболната централа с думите: "Четири часа преди мача имах среща с Боби Михайлов. Той направи всичко възможно срещата да се дава по телевизията. Всички журналисти плюят по футболистите, а не трябва. Михайлов е последният човек, който носи отговорност по този случай. БФС не е наел този съдия. Има съд – той решава."

Босът на Славия посочи как точно могат да бъдат хванати уговорените мачове: "Хващат се съдиите, хваща се агенцията и готово. А за нашите съдии в Боливия - кой луд ще даде 3500 евро за български рефери като може да плати 500 евро на някой от Коста Рика например. Ако трябва качете тези, които постоянно обвинявате, на детектора на лъжата."

"Има двама-трима услужливковци, които винаги са готови да манипулират мачове. Казвал съм ги кои са, трябва да бъдат изхвърлени. Нещата не са очевидни, а очевадни. Не виждате реално нещата. Ако някой не вкара, имало е коефициент 6,50 да не вкара. Спрете с тези глупости", засегна любимата си тема "съдийството" Венци Стефанов. /БЛИЦ