Президентът на Славия Венцислав Стефанов заяви, че Велислав Вуцов може и да не остане начело на отбора. Причината е разминаване с неговите изисквания към сегашния треньорски екип.

"Оценявам представянето на отбора като добро. Давам им добър 4. Имахме възможност да направим нещо по-добро. Пропуснахме шанса си в Купата на България. Разбира се, има и подобрения, но има и неща, които не ми харесват", коментира Стефанов.

"Имам някои изисквания към сегашното треньорско ръководство за следващата година. Велислав Вуцов каза, че не съгласен с тях и по всяка вероятност може и да потърся нов треньор. Още през миналата седмица разговарях с Велислав и оттогава едва ли ще настъпят някакви промени. От следващия сезон, имайки предвид каква е ситуацията в държавата ни, ще намаля бюджета и съответно в тима ще играят футболисти с по-малки финансови изисквания. Ще настоявам да се дава шанс на момчетата от школата, защото смея да твърдя, че имаме най-добрата такава в страната и не искам да чакам футболистите да станат на 25 години, за да разчитам на тях", продължи босът.

"Следващият сезон целта ще е категорично УЕФА и тук са ни разминаванията със сегашния треньор. Той казва, че това може да се постигне само с опитни футболисти и с повече средства, докато аз съм на мнение, че е постижимо, като давам за пример Берое", разясни пред "Гонг" ситуацията около треньорския пост босът на "белите".

Относно евентуален трансфер на вратаря на тима Райс Мболи, след няколкодневните му проби в Манчестър Юнайтед, президентът на Славия заяви, че всички в Юнайтед са много доволни от представянето на алжиреца. "Разговарях с Джим, Сър Алекс, Видич и Бербатов, които се изказаха много ласкаво за момчето, но на този етап се изчаква дали ще влезе правилото за девет от осемнайсетте в стартовите състави да са от Острова. Това би било пречка за преминаването му в Юнайтед. Разбира се, има практика при английските отбори да подписват договори и след това да преотстъпват дадения футболист на друг отбор. Нюкасъл също се обаждат да питат за Мболи, тъй като треньорът им (б.р. - Крис Хютън) е много близък с Фъргюсън. Убеден съм, че Райс ще играе в голям отбор", каза още Венци Стефанов. /БЛИЦ