Президентът на „Славия" Венцеслав Стефанов обяви, че изгряващата звезда на „белите" Стефан Велков повече няма да играе за националния отбор на България до 19 г. Мотивът е, че 16-годишният талант вече бил на сериозно ниво за младежкия национален тим до 21 г. През октомври той дори се разписа за селекцията на Михаил Мадански при зрелищното 3:3 с Русия.

„Не ме интересува в какви списъци е бил обявяван Стефан. Предупредих изрично треньора на юношите, че Велков вече е изиграл последния си мач за отбора до 19 г. и вече ще го пускам само в младежкия национален отбор. Не може да играе в юношеския национален, в младежкия национален, а при мен да е в мъжете на Славия. Стефан да не е Хари Потър или Мара Общата? И аз в моите списъци за Славия съм сложил Меси и Неймар и си ги чакам да дойдат. А дано. Та така и при юношите - има да чакат Стефан Велков. Забранил съм да ходи там. Ще играе единствено за младежите и точка", заяви Венци Стефанов пред „24 часа".

„И не става въпрос за бойкот, а за доброто на момчето. Ето, Миро Иванов и Янис Карабельов съм ги пуснал при юношите и ще помагат с как­вото могат", добави той.

Първоначално Стефан Велков, който на 12 декември навършва 17 г., бе обявен в списъка на Александър Димитров за квалификациите на юно­шите до 19 г. със Словакия, Гърция и Албания на 12,14 и 17 ноември. След това той обаче попадна сред избраниците на Михаил Мадански за младежките евроквалификации със Словения (15 ноември) и Дания (19 ноември).