Президентът на Славия Венци Стефанов за пореден път нападна кмета на Сливен Йордан Лечков. Повод за това стана претенцията от страна на бившия национал към ЦСКА за дължими суми, което дори временно спря картотекирането на новите футболисти на “червените”.

“Аз, за разлика от онова какаду, което е някакъв ръководител в БФС, няма да се натреса като папагал на заседание на БФС и да претендирам колко пари имам да вземам. А той колко има да дава?”, заяви Венци Стефанов.

Босът на “белите” коментира и продължаващия скандал около телевизионното излъчване на мачове от новия сезона: “Твърдо сме решили да си търсим правата. Аз ще говоря с Борислав Михайлов. Новият договор бил за 6 милиона лева, а клубовете получават 5 милиона. 10 процента взима футболния съюз, другите 400 хиляди били за обслужване на кредит. Аз малко или много разбирам от банки и финанси, на 6 милиона обслужване, 400 хиляди, това значи, че този, който е направил кредита е за затвора.

Някакви посредници прибират милиони, а не помагаме на футбола. Има кегелбан, шашки, машки, такива спортове, защо се захващат с футбола. Българските клубове и БФС нямат необходимост от посредник за преговарянето с телевизиите за правата. Това е само начин разни хора да се облагодетелстват финансово. Не очаквам и не вярвам, че ще има благоприятно развитие за ТВ-правата. Крайно време е Борислав Михайлов да удари по масата и всички такива рекетьори да бъдат изгонени от футбола. Има достатъчно телевизии, които искат да се сключат договори без посредници”, каза още босът на „белите”, завърши президентът на Славия./БЛИЦ