Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи любопитно изказване относно предстоящия мач на "белите" с Царско село. Според шефа на най-стария столичен клуб лично президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов е наредил на шефа на съдиите Костадин Стоичков да смени главния съдия за срещата в комплекс "Царско село". Касабов е признал на Стефанов за своя ход, като според боса на Славия поръчката идва от собственика на "царете" Стойне Манолов.

"Преди малко ми се обажда шефът на Съдийската комисия и казва, че още онзи ден са определени нарядите за кръга в първенството, но изневиделица под натиск от Стойне Манолов Мишо Касабов сменя съдията.

Трябва да подчертая, че нито Иван Славков, нито Борислав Михайлов си е позволявал такова нещо! Никога не е ставало. Скандално е! Звъннах на Касабов, знаете, че не съм от тези, които си мълчат, и му казах, че не знам кой е съдията по наряд. Честна дума - и сега не знам.

Знам само, че назначеният от него съдия ще бъде на Антон Попов синът му, от когото не се притеснявам. Убеден съм, че момчето ще си изкара мача. Притеснен съм от факта, че може временно изпълняващият длъжността президент на БФС да отмени решение на СК и да им каже: "Ако не сте съгласни, си подавайте оставките".

Това Касабов го няма в правомощията! Какъв е поводът за това нещо?! Стойне Манолов казал, че съдията от първия наряд ще му отреже главата. Не знам кой е бил съдията, нямам представа. От Никола Попов не се притеснявам, той ще свири коректно, но Касабов прави неща, които никога не се правени заради капризите на някой президент - без значение дали се казва Венци Стефанов, Стойне Манолов или който и да е.

Такова нещо досега не се е случвало в българското първенство! Този мач е от "уникално" значение явно. Аз не правя никакви проблеми, че трябва да играем на стадион без лиценз. Ако Михаил Касабов държи на тези неща, не трябва да допуска на този стадион да се играят мачове. Кой ще потърси сметка на този временно изпълняващ длъжността президент човек докога ще своеволничи и докога по този безпардонен начин ще подкрепя своите приятели?!

Когато се чухме с него ми каза: "Това е мое решение, аз го решил, аз имам съмнение". Казах му, че ме шашва. Той призна, че го е решил. Казах му: "А имаше ли съмнение на мача с Ботев (Пловдив), когато съдията не даде чист червен картон и чиста дузпа за Славия?". Отговори отрицателно", каза Венци Стефанов пред Sportal.bg.