Венцеслав Стефанов даде пресконференция преди старта на сезона. Босът на Славия коментира ЦСКА, "Левски", както и цялото състояние на българския футбол.

"Уважавам ЦСКА, но явно не случи на управници. Нещата са много по-сериозни и не са там, където акцентират някои лумпени и ходят да чупят, и да трошат. За да вземеш нещо, трябва да дадеш, а те искат само да прибират. Защо в ЦСКА нещата стоят по този начин, не знам. Не е моя работа да взимам отношение. Мисля, че нещата в българския футбол са загнили много отдавна. Лошото е, че четири-пет клуба са с изрядна документация. Много от феновете искат победи и титли на всяка цена. Някои от хората, които правят това на всяка цена стигат до ситуацията, в която е ЦСКА в момента. Боби Михайлов не е главният виновник за положението в България. Това, че има 100 кусура в БФС е ясно. Лошото е, че се правят компромиси. Отдавна трябваше на ЦСКА да му бъдат наложени санкции, за да тръгне на чисто. Не може да имаш 35 милиона лева задължения. Гриша Ганчев е правил проверка и ми го каза. "Те имат повече задължения, отколкото моето куче въшки", това ми каза Гришата. Аз съм "за" ЦСКА да остане в „А" група. Ще е голяма загуба, ако тимът не е в елита", коментира Венци Стефанов.

Босът говори и за "Левски": "Гледах един мач на "Герена" и останах с безпокойство от това, което видях. Ако ти свалят гащите в Иртиш, хем те спукват от бъзик, хем не взимаш пари. Явно и с много пари, и с подкрепа, без реална преценка нещата могат да са такива, каквито са в момента в този клуб. Може би те повтарят грешката, която много правят и тя е, че се взимат чужденци на кило, а пренебрегват собствените си кадри. Това нещо трябва да се промени в българския футбол. Само тогава ще тръгнем напред.

Като имаш толкова много пари като Ботев, Лудогорец и Левски трябва да направиш нещо в Европа, а не да носиш табелата „Край на колоната" - няма смисъл. Евроидиоти има много по света. Аз да дам пари, да влезем в Европа, да ни хване някой украински и руски отбор, и да ни бият като куче. Евроидиоти има много в България, мен лично ме е срам."

Накрая Венци Стефанов си пожела: "Нека първенството да завърши без тото мачове, да има истинско първенство. Ако правим цигании, на 8 да се раздели първенството, все тая. Ако няма такива неща, хората ще ходят на стадиона. Лицензите трябва да се дават, ако имаш гаранция поне за 1,5 млн. лева. Миньор, тоя, оня – реве, че няма пари. И какво става, в третия кръг искат да се отказват. Не плащат съдийски такси, защото чакали пари от ТВ-права от 2009 година. Дано премиерът да остане и да започне да работи. За какъв национален отбор говорим. Ако има външни инвеститори, едва тогава. За по 10 млн. могат да си направят клубни стадиони Славия, ЦСКА. Ганчев си направи стадион за 4,5 млн. Иначе си плащаш наем и играеш – толкова ли е страшно?! Искаш в „А" група, ама... Не става така."