Президентът на Славия Венцислав Стефанов информира, че Емил Велев е взел решението да освободи от отбора опитните играчи Йордан Петков и Тодор Колев. Босът на "белите" изгледа победата с 1:0 в контролата срещу Пирин (Разлог).

"Това са пълни глупости, че двамата са освободени от Славия. На Йордан Петков му е предложен пост в щаба на Емил Велев като помощник-треньор, а за Тодор Колев търсим други варианти за продължаване на кариерата му в чужбина", каза Стефанов.

"Треньорът е решил да подмладява отбора и моля ви се, не търсете под вола теле. Изкарахте го, че сме ги били с пръчки и камъни. И двамата са дали много на Славия и за това ще направя всичко възможно да е добре и за тях, и за нас. Не искам да бъда вулгарен само ще ви кажа, че ситуацията няма нищо общо с мача с "Левски", ако беше така, щяхме ли да му предлагаме на Петков да става част от треньорския щаб", добави босът на Славия.

Относно представянето на "белите" през изминалия полусезон, той го определи като "горе-долу". "Най-точната оценка е на феновете, а те както знаете са интелигентни хора. Щом мислят, че отборът върви в правилната посока, това е голямата награда", смята Венци Стефанов. /БЛИЦ