Провеждането на два конгреса на БФС ще е финансово нецелесъобразно. В това е категоричен президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Той направи препратка от думите на Кубрат Пулев („Продължаваме напред“) след поражението му от Владимир Кличко през 2014 година и действията на екипа на Димитър Бербатов.

"Това е като имаше един човек. Биха го като тупан, а той гледа и вика: „Продължаваме напред“. Къде продължаваш, бе, моето момче. Та, и тяхната работа е такава. Гледаме напред“, каза Стефанов пред БНТ.

"Ние сме държава на абсурдите, правим си конгреси. А за какво ги правим? Вместо тези пари да отиват за децата, за юношите. А ние ще ги даваме за конгреси. Всеки си мисли, че като стане президент на БФС ще потекат едни реки от благоденствие“, каза Венци Стефанов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Преди няколко дни Изпълнителният комитет на БФС препотвърди датата за редовен конгрес на 18 март 2022 година. Няколко часа по-рано Софийският градски съд (СГС) обяви, че на 12 октомври 2021 година трябва да се проведе Извънреден конгрес на централата. Решението СГС е окончателно и не може да бъде обжалвано. То е в резултат на внесена подписка от екипа на Димитър Бербатов с подписите на повече от 1/3 от клубовете, членове на БФС.

„Чух от това момченце, забравих му името, че имало много европейски пари, които влизали по някакви проекти. Може би сме ги пропуснали ние, дано той да успее да ги събере. Първите 7 години не можеш да му ги дадеш на един човек, когато вече е станал на 40 и кусур. Явно са самовлюбени в себе си и реалната действителност им е чужда“, добави президентът на Славия.