Собственикът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че ще продължава да се бори по случая с Илия Илиев. Играчът странно бе присъден отново на Сливен, след като има да получава няколко заплати и един транш. “Белите” победиха днес Спортист (Своге) с 1:0 в мач от 16-ия кръг на “А” група.

“Доволен съм от победата, от това, че се бореха. Първи мач, крив мач, Спортист е неудобен противник, на никого няма да му е леко", каза Венци по повод двубоя със Спортист.

"Има съд и този съд ще реши. Ще съдим всички хора, които са взели това престъпно решение по простата причина, че по конституция на България никой няма право да забрани на едно лице правото на труд, а на Илия това му е забранено. Всеки един човек има право къде да отиде. Всичкото това е плод на амбициите на някои хора, но за съжаление БФС няма сила да се пребори с тях", допълни босът на Славия.

“Решението на БФС е просто абсурдно. Преди време имаше един играч в Шахтьор, който реши и напусна. Той игра за няколко отбора, а после бе санкциониран, но никой не го е лишил от правото на труд. В случая Илия Илиев е лишен от правото да упражнява професията си. Имаме правото да съдим футболната ни централа заради пропуснати ползи. Утре може да загубим мач заради това, че Илия не е играл. Съдът ще отсъди, но решението на БФС в взето под явен натиск. Нещата просто са очевидни. Преди време един вицепрезидент каза, че не може да губи и явно това наистина е така”, заяви още Венци Стефанов.

На въпрос говорил ли е с Йордан Лечков след този случай, Венци каза: "Не познавам такъв господин"./БЛИЦ