Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков даде интервю пред клубния сайт на “червените”.

- Г-н Живков, ЦСКА изигра две контроли в Австрия, как виждате състоянието на момчетата?
 
- Състоянието е добро. Виждам коренна разлика в представянето на момчетата в сравнение с това, което демонстрираха в края на първенството. Имаме много нови попълнения. Не ме притесняват загубите, тъй като това са контроли, а не официални мачове. Никой от нас не търси задължителни победи в тези проверки. Старши треньорът Любослав Пенев иска да се увери с какво разполага.
 
- Предполагам, че всеки ден държите връзка със собствениците, какво е тяхното мнение?
 
- Ние като ръководство сме изключително търпеливи към работа на Любослав Пенев, знаем, че има много нови играчи и не е лесна работа да ги сработи. Дали сме пълно право на Любо да се занимава със спортно-техническата част. Ние очакваме единствено крайните резултати. Смятам, че имаме добър отбор, който е готов да играе в евротурнирите.

- Какво е положението с играчите, с които ЦСКА иска да се раздели?
 
- Имаме голям брой играчи, повечето от които наследихме от старото ръководство. По някакъв начин трябва да се оправим с тези футболисти. С всички по списък, които са предложени за трансферния лист около 15 човека е говорено. Лично съм ги помолил да си търсят отбори.
 
- Преди няколко седмици Димитър Борисов заяви, че ще има таван на заплатите и ще има разговори с футболистите за анекси?
 
- Да, така е. Има вече нови трудови договори от футболния съюз. Почти всички играчи проявиха разбиране. Въведохме едно ново начало, който играе по-добре, да получава високо заплащане. Не е лесно в условията на световна финансова криза да поддържаме висок стандарт. Виждате къде сме на лагер. Не сме в България, а тук в Австрия.
 
- Какво е положението с играчите на Ботев (Пловдив)?
 
- Вярвам, че на предстоящия арбитраж Манчев и Тимонов ще разтрогнат и ще станат наши играчи. Селекцията в ЦСКА продължава. Постоянно ни се предлагат играчи от различни мениджърски агенции. Ако Любо Пенев пожелае да тества някои – ние сме длъжни да му го осигурим. Така че, сигурно ще има още нови имена.
 
- Как ще коментирате положението с изгонения Грег Акселрод?
 
Всички от ръководството на ЦСКА имаме страшното желание да успеем да изградим силен клуб. Тъй като все още в Титан сме нови за футбола, това наше желание ни изиграва лоша шега и понякога правим грешки, от които обаче взимаме поуки. Такъв е случаят с французина Грег Акселрод, този професионален мошеник. Предоверихме се, но се радвам, че взехме в крайна сметка адекватно решение и бързо го изгонихме.