Нападателят на Берое Венцислав Христов има близо месец да реши дали остава в Берое или не. Той е получил предложение за нов договор от ръководството на клуба. Настоящият му контракт изтича през лятото, което автоматично означава, че още през януари националът ще може да преговаря свободно с всеки отбор, който го желае и да подпише предварителен договор, пише "Меридиан Мач". Вече се появиха информации, че точно такава схема искат да приложат от ЦСКА и да вземат нападателя от новия сезон.

Срокът, който ръководителите на Берое са поставили пред националния футболист за отговор, е 15 декември. Както е известно, преди време имаше страхотна сага именно с Венцислав Христов и ЦСКА. Футболистът на няколко пъти беше близо до „Българска армия", но в крайна сметка така и не заигра там. Той отказа тогава и на Лудогорец, за да замине за Украйна.

В същото време отборът тренира пълноценно, като единственият пропускащ мача със Славия ще бъде десният бранител Атанас Зехиров, който все още не може да се възстанови след мускулна контузия. Треньорският щаб на Берое гледа изключително сериозно на предстоящия двубой, като за никого не е тайна, че въпреки малкия точков актив на Славия, двубоят ще бъде много труден.