ОФК Карнобат и Верея II (Стара Загора) излизат един срещу друг в допълнителен бараж за попълване състава на Югоизточната "В" група. Двубоят е насрочен за сряда от 18 часа на стадиона в град Елхово. Двата отбора участваха в редовните квалификации в края на отминалия сезон, но сега след отказа на Тунджа (Ямбол) в последния момент, ще се срещнат в директен сблъсък за вакантното място.

ОФК Карнобат е готов за извънредния сблъсък, увериха от клуба. Отборът поднови тренировки преди три седмици и се подготвя на максимални обороти за баража. През лятото в тима на Иван Божидаров са привлечени петима нови футболисти, но те няма да имат възможност участват в срещата с Верея II (Стара Загора).

“Готови сме за срещата. Целта остава такава, каквато беше при предния бараж. Появи се нова възможност и ще се опитаме да се възползваме от нея. Няма да можем да използваме новите попълнения, но отборът ни е добре окомплектован”, коментира за zona90.com председателят на ОФК Карнобат Теодор Иванов.

От клуба заявиха още, че отборът ще бъде финансово обезпечен при евентуално участие в Югоизточната "В" група.

“Ще определим бюджета в зависимост от първенството, в което ще участваме”, заяви още Теодор Иванов.

В същото време от лагера на Верея II (Стара Загора) изразиха недоволство от действията на Зоналния съвет на БФС в Пловдив. От клуба изпитват трудности да съберат всички футболисти. “Днес предстои среща с клубното ръководство, на което ще вземем решение окончателно дали ще участваме в баража. Зоналният съвет наруши няколко наредби, за да се състои този бараж, а отговори на нашите въпроси към тях все още няма. Сезонът в "Б" група започна и голяма част от момчетата играят в представителния отбор, а останалите работят. Ние сме в неведение дали може да ги ползваме. Освен това, съставът на групата отдавна трябваше да бъде ясен, а не да се организират баражи на пожар”, сподели наставникът на Верея II (Стара Загора) Димо Христов пред zona90.