Петър Костадинов е новият треньор на Верея (Стара Загора), обяви на пресконференция президентът на клуба Галин Михайлов.

Костадинов заменя на поста Кольо Христов, който ще продължи да води юношите старша възраст на Верея в зоналното първенство.

Рокадата е факт, въпреки доброто представяне на отбора в Югоизточната „В“ група, където заема трето място, изоставайки с мач по-малко и 4 точки от лидера Мастер (Бургас). В треньорската си кариера до момента Петър Костадинов е бил асистент на Ивко Ганчев в мъжкия тим на Берое и треньор на подрастващи в ДЮШ на „зелено-белите“.

“Благодаря на собственика на клуба, че ми гласува доверие. Отборът е млад, перспективен и може само да се надгражда. Нямаме поставени високи цели за влизане в “Б” група. Надявам се да играем добър футбол. Ако го правим, резултатите ще дойдат”, коментира 35-годишният Костадинов.

Асистенти на бившия футболист на Черноморец, Черно море и Берое ще бъдат Людмил Киров и Захари Димитров. Дебютът на новия треньор ще е през уикенда, когато Верея гостува на Евроколеж (Пловдив) в мач от 14-ия кръг на Югоизточната „В“ група.