По повод появилата се в някои медии информация, че лицензът на елитния футболен клуб Верея за участие в професионалния футбол за догодина „виси“ заради дългове и съмнения в участие в уредени мачове, от старозагорския клуб заявиха пред БЛИЦ:

„Няма писмо от букмейкъри, уличаващо ни в уредени мачове. Питаме оглавяващия отдела на БФС за борба с уредените мачове Марио Костурков, който имаше претенции към нас и преди, и сега, когато играем само с юноши относно лоялността ни на терена, ще се самосезират ли той и колегите му относно „съмнителния“ мач между Славия и Дунав, завършил 5:3 в полза на русенци на „Овча Купел“, или ще покажат отново двоен аршин, като са стриктни само към „малките“ отбори, а за силните на деня забравят строгостта на закона. Разследват ни и ни глобяват за домакинската ни загуба от ЦСКА с 0:1, а дали ще са толкова принципни и по повод случилото се в петък вечерта в центъра на София и видяно от цяла България“, питат от управата на Верея.

Припомняме, че заралии бяха много сериозно „одрусани“ от Дисциплинарната комисия на БФС след домакинското равенство с Лудогорец (0:0) в първия пролетен кръг.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019