Министърът на младежта и спорта Весела Лечева коментира стадионите на Левски и ЦСКА.

"Ще кажа нещо, което може би не се знае от широката публика. Стадион "Георги Аспарухов" е в mлана за действие за концесиите още от 2021 година. Тогава е взето решение да бъде дадена възможност чрез публично-частно партньорство, каквото е концесията, да бъде намерен частен инвеститор, който да направи така, че Левски да разполага с модерно съоръжение. Ние задвижихме тази процедура, като с моя заповед създадохме комисия, в която участва и областната управа", заяви Лечева пред bTV.

Комисията трябва да изработи всички подготвителни действия по отношение на процедурата за отдаване на концесия – правен, технически, финансов анализ.

"Когато стигнем до процедура по отдаване на концесия, всеки един трябва да изпълни изискванията на закона. Публичните задължения трябва да бъдат изчистени.

Дано с тези наши стъпки и с тези наши инициативи да направим добър модел, защото в последните 30 години няма нито един положителен пример за успешно публично-частно партньорство, каквито се реализират в Европа", каза още министърът.

Весела Лечева съобщи, че напредват процедурите и по отношение на "Българска армия".

"Подписахме меморандум с ПФК ЦСКА, в който са разписани всички стъпки и срокове по създаване на съвместното дружество. На финалната права сме, като се поддържа постоянен контакт с футболния клуб. Вече е готова новата оценка на апортната вноска от страна на държавата. Тя е в размер на 28 498 000 лева“, обясни Лечева.