ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева говори по актуални теми по време на гостуване в БНТ. 

Тя внесе яснота и по въпроса с изграждането на новия стадион на ЦСК и взе отношение по провалената сделка за продажбата на Левски и бе попитана дали има вероятност клубът да фалира.

„Много е важно до самия край всяка една от страните да изпълнява пунктуално всички свои задължения. Нямаме точната стойност на съоръжението. Тепърва с проекта ще представят своята визия и неговата цена. Колко средства ще инвестира професионалният клуб е в неговите ръце. Винаги в дружеството 50% ще има държавата. Това е на първо място, което мога да кажа.“

„Наша основна задача е да не възпрепятстваме процеса. Екипите на „Сердика спортни имоти“ ЕАД и на министерството работят, те не трябва да възпрепятстват процеса“, добави Лечева.

„След като се извадят разрешителните за строеж, след това трябва да бъдат документално изготвени всички други изисквания.“

„Не искам да се обвързвам с конкретна дата. Беше важно дружеството да бъде създадено, вписано и да започне по строителството. Когато бъде всичко документално, може конкретно да говорим за започването на строежа на стадиона“, каза още Весела Лечева, след което заговори за проблемите на другия столичен гранд Левски.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

„Не бих говорила за фалит за Левски. Развали се една прекрасна възможност за клуба. За мен всяко едно такова начинание, свързано с привличането на инвеститор, е добре дошло и в лицето на държавата трябва да среща подкрепа и съдействие“.

Начинът, по който могат да се покрият задълженията на Левски, провали сделката. Има и други пречки, в които държавата не може да се наеме с ангажименти. Причината не е в нас. Спасението на Левски зависи от самия футболен клуб“, каза Весела Лечева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК