Дунав (Русе) посреща Две могили в мач от 24-ия кръг на първенството в Североизточната "В" група. Двубоят е утре от 16:00 часа на Градския стадион в Русе. В средата на седмицата "драконите" проведоха традиционна тренировка на съоръжението, което позволи на треньора Веселин Великов да изпробва различни тактически и технически варианти в различните линии на състава.

"Всички са здрави. Няма болни и контузени. Излизаме с най-доброто. Основната ни цел е отборът да играе добре. Теренът е хубав и ако играем както можем, желаните резултати ще дойдат. Целта пред нас е да продължаваме в този дух, да завършим сезона без загуба и имаме необходимата мотивация да я изпълним", каза Великов.

Преди този мач "драконите" са убедителни водачи в класирането на Североизтичната "В" група с актив от 67 точки след 22 победи и 1 равенство и голова разлика 100:9. Две могили е на 14-ото място с 14 точки от 4 победи, 2 равенства и 16 загуби и голова разлика 12:41.

Срещата между двата отбора през есента завърши 2:1 за Дунав. Русенският състав изпусна дузпа, а и гредата спаси от гол домакините на пет пъти на стадиона в Две могили. Попаденията реализираха Георги Чакъров за 0:1 в 16-ата минута, Валери Кулинов за 1:1 в 30-ата и Мирослав Будинов за 1:2 в 86-ата.