Уникален храм, какъвто няма в Европа, построи бившият футболист на ЦСКА Тодор Симов в тетевенското село Дивчовото. Църквата "Свети Георги" бе осветена от ловчанския владика Гавриил. С празнична литургия мощи на патрона светец бяха положени в амвона.

Симов е бил съотборник на Димитър Пенев, Петър Жеков, Борис Гаганелов и Димитър Якимов от 1968 до 1980 г. Военен пенсионер е, понастоящем развива строителен бизнес.

"В Дивчовото никога не е имало храм. Преди 11 години дадох обет, че ще построя", казва пред "24 часа" 62-годишният Симов, който е 3 пъти шампион на България и 3 пъти носител на националната купа.

Бившият защитник на "армейците" признава, че е ревностен християнин, а и 170-те жители на селото имали нужда от дом Господен, където да се помолят.

Семейството на Симов живее в столицата, в планината има вила. Влагайки лични средства, той изградил църквата за година. Не желае да каже колко му е струвало, тъй като богоугодните дела не се измервали в пари. Иконописите са дело на Здравко Каменаров и неговия екип.