Сборен отбор от ветерани на "Левски" победи с 4:2 звездния аматьорски тим от турнира за Купата на списания One World, чийто патрон официално четвърта година е Даниел Бориморов.

В демонстративния мач, игран в събота в НСА "Васил Левски" във връзка с официалното откриване на коледния турнир, "сините" легенди бяха представени от Валери Греков, Стефан Павлов, Стефан Василев, Румен Павлов, Росен Крумов, Николай Марков, Красимир Чавдаров, а селекционер на тима бе Сашо Манолов.

Звездният аматьорски тим бе представен от най-добрите играчи на АстраЗенека, ОМV, Първа Инвестиционна Банка и Шонхерр, които по време на първото полувреме с вкараните два гола във вратата на "сините" внесоха смут сред ветераните. Левскарите обаче успяха за по-малко от 10 минути да обърнат мача в своя полза като два гола бяха отбелязани от Стефан Павлов и по един от Греков и Гайдарски.

Турнирът за Купата на списание One World има десетгодишна история като идеята на спортния форум е да популяризира футбола в зала сред служителите на дипломатически и търговски компании.

Наградният фонд подсигури Адидас, като за голмайстора са чифт професионални футболни обувки F50 - най-леките и най-бързите в света. Всички участници получават UMU ленти - многофункционален продукт направен за световното първенство по футбол, който може да се носи като лента за глава, шал, шапка или накитник. Приходите от продажбите му подпомагат фондацията на Нелсън Мандела "46664", чието име е вдъхновено от затворническия му номер. /БЛИЦ