Ветерани на Спартак (Варна) разпространиха протестна декларация, адресирана до министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, както и до президента на БФС, областния управител на Варна, кмета на града, Окръжна прокуратура, председателя на Общинския съвет и директора на НАП-Варна.

В декларацията, прочетена от Иван Петров, ветераните настояват министър Свилен Нейков да използва законното си право и да наложи мораториум на цялата спортна база. Една част е публична държавна собственост и в нея влиза спортен комплекс "Локомотив", а другата - "Спортен комплекс Спартак" - състои се от едноименния стадион и неговите прилежащи територии и още три парцела за жилищно строителство като апортна вноска на общината.

Освен това ветераните искат президентът на БФС Борислав Михайлов да състави експертна комисия, която да провери и установи дали ПФК Спартак (Варна) има законовото право да запази своя професионален лиценз. В декларацията се настоява кметът Кирил Йорданов да свика извънредна сесия на Общинския съвет относно бъдещото развитие на Спартак. Ветераните искат окръжна прокуратура да се самосезира и да направи необходимата проверка как и по какъв начин е създаден през 2006 година "Спортен комплекс Спартак" АД с тогавашния общински съветник от ДПС Иван Славков и фирмата му "Барет Ауто".

Декларацията е подписана от легенди на клуба, сред които Иван Петров, Красимир Зафиров и други. Иван Петров съобщи още, че от 20 дни в града тече подписка в подкрепа на исканията на ветераните и в нея към момента са се подписали над 2000 души. /БЛИЦ