Ветераните на Ботев (Пловдив) подкрепиха благодетеля на клуба Георги Самуилов, който обяви намерението си да се оттегли. Те твърдят, че се води организирана атака срещу бизнесмена, подета от група фенове.

Публикуваме декларацията на ветераните на Ботев (Пловдив):

"Уважаеми Ботевисти,

Използваме трибуната на официалния сайт на клуба, за да изразим своята подкрепа към г-н Георги Самуилов и ръководството на клуба.

Ние, като легенди на най-стария футболен клуб в България, следим със загриженост процесите, случващи се в нашия любим отбор. В последно време ставаме свидетели на организирана атака срещу г-н Самуилов, подета от група фенове и целяща той да не бъде част от нашия клуб.

Нашето мнение категорично е, че г-н Самуилов трябва да продължи да издържа Ботев (Пловдив). Имаме информация, че благодарение на него са изчистени множество задължения към фирми, доставчици и структури, към които Ботев е натрупал задължения през годините.

Освен това, отборът разполага с добър бюджет за нашите стандарти и пътят, по който е поел – налагане на собствени кадри от школата, е точно това, което ние искаме да виждаме. В клуба се работи със спокойствие и атмосферата е далеч по-добра от тази, която беше до преди известно време.

Евентуалното напускане на г-н Самуилов би довело до сериозен трус в нашия любим клуб, което по никакъв начин не кореспондира с нашето желание.

Затова ние призоваваме цялата „жълто-черна“ общественост към обединение, защото само заедно можем да върнем Ботев на върха. Нашият клуб винаги е бил най-силен, когато заедно като юмрук сме преодолявали трудностите по пътя ни.

През годините нашият клуб е претърпявал сериозни катаклизми, като винаги е намирал начин да се вдигне от дъното и да покаже кой е отборът на Пловдив. Нека за пореден път докажем, че ботевизмът е символ на любовта, на красотата, вярата и борбата и заедно с г-н Самуилов да постигнем множество успехи и купи за нашия любим отбор.

С уважение,

Петър Зехтински, Атанас Пашев, Марин Бакалов, Костадин Танев, Костадин Костадинов, Иван Занев, Благой Блангев, Антим Пехливанов, Димитър Младенов, Трифон Пачев, Георги Георгиев – ветерани на Ботев (Пловдив)

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020