Пред около 200 зрители на стадион „Тунджа” в Ямбол, ветераните на Черноморец победиха с категоричното 5:0 местния Ямбол. Още в 20-aта минута след страхотно центриране на Илия Груев, Фреди Бобич откри резултата след хубав удар с глава. Десет минути по-късно изпълнителният директор на бургазлии отново беше безкомпромисен и покачи на 2:0, след центриране на Мирослав Кралев. Резултатът се запази без промяна до края на първата част. 

В началото на второто полувреме в игра за гостите се появи помощник треньорът на поморийските "акули" Левон Апкарян, който замени героя от САЩ 94 – Златко Янков. В 47-ата минута голмайсторът на „черноморци” за всички времена Владимир Стоянов, записа името си сред голмайсторите, реализирайки дузпа, отсъдена за нарушение срещу Фреди Бобич. Малко след това домакините също получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, но уцелиха страничната греда.

Последваха пропуски за Черноморец, който отново имаше пълно превъзходство на терена. В 68-та минута Фреди Бобич излезе сам срещу вратаря и за роден път демонстрира класата си, прехвърляйки го елегантно за 4:0. Крайното 5:0 беше оформено малко преди края от влезлия като резерва Иван Притъргов.

След края на двубоя деца и фенове имаха възможността да вземат автографи и да се снимат за спомен със Златко Янков, Петър Хубчев, Фреди Бобич, Иван Притъргов и другите големи футболисти от близкото минало./БЛИЦ