Ветераните на Локомотив (Пловдив) се наложиха с 2:1 срещу Галатасарай. Мачлето се състоя на игрището на турски четвъртодивизионен отбор, разполагащ с терен, трибуни и осветление, за които и водещите българси клубове могат само да мечтаят, информира фенсайтът на "смърфовете" lportala.net.

Срещата започна с превес на гостите от Локо, които овлаяха средата на терена, главно с активната игра на Красимир Димитров, Иван Беделев, Аян Садъков и Любо Корадов.
В 12-aта минута "черно-белите" поведоха с 1:0 чрез Филип Иванов. След попадението инициативата премина в полза на домакините, които организираха опасни атаки към вратата на Локо (Пд), но до попадение не се стигна. Едва в края на полувремето, което бе удължено от местен съдия с цели 6 минути, ветераните на Галатасарай се възползваха от грешка в защитата на противниха и отбелязоха изравнителен гол - 1:1.

Второрто полувреме премина изцяло под диктовката на "смърфовете", като заслуга за това имаха и направените смени, при които в игра влязоха Георги Фиданов и Михаил Юмерски. Вторият отбеляза победното попадение за крайното 2:1 в 63-ата минута.

Въпреки даденото 9-минутно продължение, домакините не успяха да изравнят и Локомотив заслужено се поздрави с победата.

За най-полезен играч в мача по-късно бе избран на тържествената вечеря Иван Беделев. /БЛИЦ