"Ботев" (Пловдив) преодоля едно от най-сериозните си препятствия по пътя към титлата в Републиканското първенство при ветераните. "Жълто-черните" стигнаха до изключително драматична победа с 4:3 над Нефтохимик в пълен с обрати мач.

"Канарите" стигнаха до успеха, след като губеха с 1:3 до средата на второто полувреме. Двубоят, който се игра на стадиона в Нова Загора, започна с гол за "Ботев", дело на Румен Иванов. "Шейховете" успяха да върнат попадението и двата отбора се оттеглиха на почивката при равенство 1:1.

С два бързи гола на Милен Георгиев и Мирослав Косев "шейховете" взеха конфортен аванс в началото на втората част. "Ботев" обаче не се предаде и успя да отговори на удара. Марин Бакалов намали от фаул, а пълният обрат с две попадения донесе влезлият като резерва Георги Букорешлиев, като голът му за 4:3 падна 7 минути преди края на срещата. Зрелищният мач беше ръководен от перспективния рефер от Сливен Валентин Станчев.

Съставът на "Ботев": Лилчо Арсов, Запрян Раков, Кирил Андонов, Петър Пенчев, Иван Кочев, Манол Георгиев, Костадин Видолов, Марин Бакалов, Иван Добревски, Румен Иванов, Георги Котулов (Димитър Солаков, Георги Андонов, Еньо Марин, Георги Букорешлиев)