Ветераните на "Левски" и "Ботев" (Пловдив) изиграха благотворителен мач в чест на 70-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди. Двубоят се състоя на официалния терен на "Герена" и завърши с категорична победа на "канарчетата" - 6:0. Преди срещата ветераните поднесоха венец и цветя пред паметника на Гунди откъм сектор „А” на стадиона.

http://levski.bg/uploads/tinymce/yanuari/_T8G1490.jpg

Головете за "жълто-черните", водени от Иван Занев, отбелязаха Стефан Учиков, Марин Бакалов, Гено Добревски, Андрей Андреев, Иван Добревски и Иван Танчовски. Братята Добревски се разписаха от дузпи, които бяха отсъдени от бившия ни международен рефер Антон Генов, който ръководи двубоя.

http://levski.bg/uploads/tinymce/yanuari/_T8G2045.jpg

Сред играчите на "Левски" на терена личаха имената на играчи като Стефан Стайков, Даниел Боримиров, Емил Спасов, Елин Топузаков, Дончо Донев, Красимир Коев и др. За "Ботев" на стадион "Георги Аспарухов" в чест на Гунди играха Динко Дерменджиев, Марин Бакалов, Гено и Иван Добревски, Виден Апостолов и др. Легендарният Чико дори записа няколко минути игра, стартирайки сред титулярите в състава на ветераните на гостите от Пловдив.

„Изключително съм щастлив, че днес на терена се срещнахме толкова приятели в чест на един от най-големите футболисти на България Георги Аспарухов-Гунди. Резултатът не е толкова важен и си остава на терена. Важното е, че приятелството ни ще се пренесе и тази вечер на вечерята”, коментира Руслан Вуцов.

„Каквото и да кажа за Гунди ще е малко. Помня деня, в който той дойде да играе в "Ботев" (Пловдив). Беше млад и красив младеж. Георги Аспарухов е с ореола на Васил Левски. Един велик българин. Щастлив съм, че взех участие в днешния мач, резултатът от който няма никакво значение”, коментира Динко Дерменджиев.

"Левски" - "Ботев" (Пд) 0:6

0:1 Учиков 7, 0:2 Бакалов 15, 0:3 Г. Добревски 25-дузпа, 0:4 Ив. Добревски 49-дузпа, 0:5 Андреев 51, 0:6 Танчовски 55

"Левски": Стефан Стайков, Стефан Василев, Елин Топузаков, Красимир Коев, Владимир Йонков, Ясен Петров, Даниел Боримиров, Стефан Павлов, Сашо Начев, Дончо Донев, Емил Спасов (Руслан Михайлов, Валентин Клинков, Николай Марков, Веселин Веселинов, Руслан Вуцов)
Треньор: Александър Манолов

"Ботев" (Пд): Васил Димитров, Андрей Андреев, Виден Апостолов, Динко Дерменджиев, Спас Колев, Иван Добревски, Иван Кочев, Димитър Солаков, Иван Танчовски, Румен Иванов, Стефан Учиков (Гено Добревски, Георги Букурошлиев, Атанас Балджийски, Цветан Златински, Марин Бакалов)
Треньор: Иван Занев

Съдия: Антон Генов
Стадион „Георги Аспарухов” – 300 зрители

http://levski.bg/uploads/tinymce/yanuari/_T8G1648.jpg

http://levski.bg/uploads/tinymce/yanuari/_T8G1981.jpg

http://levski.bg/uploads/tinymce/yanuari/_T8G2215.jpg