Защитникът на ЦСКА Павел Виданов изнесе урок на журналистите, как да отразяват случващите се неща в клуба напоследък. Младият бранител бе от групичката от 9 футболисти, които бяха отстранени заради пиянски изцепки в последните няколко седмици.

“Първо искам да ви кажа, че не бяхме само 9 играчи, а 16, бяхме целия отбор. Някои се прибраха по-рано, тъй като имат жени и деца. От името на всички момчета се извинявам, сбъркали сме. Пак казвам, бяхме всички момчета. Не е правилно обаче да си измисляте и да си украсявате. В последните дни по вестниците какво ли не се изписа. Стигна се до там, че сме викали проститутки, измислиха се и някакви космически суми за сметки.

Моля ви, нека вие да отразявате нещата такива, каквито са. Пак казвам, извиняваме се. Ние се стараем да играем и да даваме всичко от себе си на терена, както и вие се стараете да отразявате нещата по-най-точния начин. Гледам ви в очите и ви казвам, че не е било така. Вие съдите и оценявате играта ни, затова ви моля, бъдете справедливи”, каза Виданов на Летище София.

На въпрос дали случилото се в ЦСКА в последните няколко дни е повлияло на играта защитникът каза: “Вие ще кажете как сме се представили, на какво ниво, колко грешки е допуснал всеки, става ли за футбол, не става ли. Вие ни съдите, вие казвате дали играем добре. Много интересно, когато един футболист направи силен мач, го вдигате до облаците, а когато сгреши, го разпъвате на кръст. Моля ви още веднъж, отразявайте вярното. Всички, които са били изгонени или по някакъв начин наказани, имат качества и са ги доказали в България. Те имат място в отбора, осъзнали са грешката и нещата ще вървят нагоре.

ЦСКА има сили да се изправи, може да се справим с тази криза”, завърши бранителят./БЛИЦ