Вратарят на Славия Райс Мболи има големи шансове да стане съотборник на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед. Това е мнението и на централния защитник Неманя Видич. Сърбинът е говорил по телефона с президента на "белите" Венцеслав Стефанов и го уверил, че французинът с алжирски паспорт отстъпва по качества само на легендата Едвин ван дер Саар.

"Видич ми каза, че в клуба има петима вратари и че единствено Ван дер Саар е по-добър от нашето момче. И то главно заради опита. Все пак Ван дер Саар е на 39 години, а Райс с 15 по-малък", каза за "24 часа" Стефанов и уточни, че трансферни суми не са коментирани.

"Много е рано за това. С предположения за пари само можем да навредим на момчето. Трансферната сума не е най-важна. Ще е голяма чест футболист на Славия да пази в "Театъра на мечтите", добави Стефанов.

Главният скаут на вратарите в Манчестър Юнайтед, както и треньор от първия отбор на 28 май ще бъдат на стадиона в Дъблин, за да наблюдават изявите на Мболи по време на приятелския мач между Ейре и Алжир. След три дни вратарят на Славия се включва в групата от 25 играчи на Алжир за Мондиала и има реален шанс да попадне в Южна Африка. Ако това стане, Мболи ще бъде гледан и там. /БЛИЦ