Видима-Раковски победи с 4:3 след дузпи Спортист (Своге) и запази мястото си в "А" група. Резултатът в редовното време и след продължения бе 1:1, след като Петър Василев вкара за "шоколадите" в 38-ата минута, а Христо Господинов изравни от дузпа в 81-ата.

В 97-ата Спортист остана с човек по-малко, тъй като съдията Ахмед Ахмед изгони за втори жълт картон Стоян Тодоров. Футболистите от Севлиево обаче не се възползваха от численото си предимство и така се стигна до дузпите.

При изпълнението им в герой за Видима-Раковски се превърна Ивайло Василев. Юношата на ЦСКА, който е собственост на "Левски", а сега е преотстъпен в тима от Севлиево, спаси две дузпи и бе с основна заслуга за оцеляването в групата на майсторите. Василев отрази ударите на Димитър Мутафов и Валентин Валентинов. От бялата точка за Спортист не успя да вкара още и капитанът Лъчезар Младенов.

Важният сблъсък се игра пред около 1500 зрители на стадион "Христо Ботев" във Враца. БФС насрочи този бараж, за да запази формата на "А" група от 16 отбора. Мачът се състоя чак сега, тъй като футболистите и на двата отбора бяха пуснати във ваканция, след като и Спортист, и Видима вече бяха загубили по един бараж от Черноморец (Поморие). На 8 юни селекцията на Петър Хубчев надделя с 2:1 срещу "шоколадите", а 4 дни по-късно победи с 3:0 и тима от Севлиево. След това обаче БФС не даде лиценз на поморийските "акули", което наложи изиграването на допълнителен бараж между Етър и Светкавица, както и на Спортист срещу Видима. Тимът от Търговище надви с 3:1 "виолетовите" и се класира в елита, където и през следващия сезон ще бъде отборът от Севлиево. Както е известно, след тежката загуба от Черноморец (Поморие) треньорът на Видима Димитър Тодоров беше уволнен, а мястото му зае напусналия Пирин Костадин Ангелов.

Баражът по минути
- ТУК


СПОРТИСТ - ВИДИМА-РАКОВСКИ 3:4 след дузпи (1:1 в ред. време и след прод.)

1:0 Петър Василев (38), 1:1 Христо Господинов (81-дузпа)

При дузпите
topka.jpg 1:0 за Спортист, Младен Стоев праща топката в долния десен ъгъл на вратата на Видима
topka.jpg 1:1, Христо Господинов изравнява с точно изпълнение
1:1, Капитанът на Спортист Лъчезар Младенов пропуска, пращайки топката в напречната греда
topka.jpg 1:2 Николай Владинов е точен и Видима повежда в резултата
1:2 Димитър Мутафов греши от бялата точка, вратарят на Видима Ивайло Василев спасява
1:2 И стражът на Спортист Николай Годжев спасява. Вратарят отрази удара на Станислав Иванов
topka.jpg 2:2 Деян Борисов бележи за Спортист
topka.jpg 3:2 Опитният Самет Ашимов бележи за тима от Севлиево
3:2 Юношата на "Левски" Ивайло Василев спасява изстрела на Валентин Валентинов и Видима-Раковски побеждава, запазвайки мястото си в "А" група.
3_2.jpg
СПОРТИСТ: 24.Николай Годжев, 13.Стоян Тодоров, 6.Лъчезар Младенов, 32.Борислав Илиев, 4.Димитър Мутафов, 5.Петър Василев, 90.Младен Стоев, 18.Петър Лаков (88-21.Андреас Васев), 14.Димитър Борисов, 9.Симеон Атанасов (70-9.Валентин Валентинов), 11.Красимир Георгиев (107-7.Димитър Райчев)
Треньор: Валери Дамянов
Vidima_Rakovski.JPG
ВИДИМА: 62.Ивайло Василев, 24.Траян Траянов, 17.Калин Щърков, 23.Станислав Иванов, 14.Иван Скерлев (46-6.Самет Ашимов), 5.Георги Иванов, 20.Атанас Иванов, 10.Христо Господинов, 19.Евгени Игнатов (72-9.Николай Владинов), 11.Владимир Владимиров (65-8.Станимир Андонов), 15.Ангел Русев
Треньор: Костадин Ангелов

Враца, стадион "Христо Ботев"
Съдия: Ахмед Ахмед
Жълти картони: Симеон Атанасов, Борислав Илиев, Младен Стоев (Спортист); Станимир Андонов, Христо Господинов (Видима)
Червен картон: Стоян Тодоров (97-Спортист)