Доскорошният лидер в Северозападната Трета лига Кариана (Ерден) отстъпи с 1:2 като гост на Вихър (Славяново) в мач от 19 кръг. Така новият водач в класирането Литекс дръпна с аванс от една точка, а има и мач по-малко.

Светослав Кръстев откри за домакините в 11-та минута, засичайки с глава центриране от корнер. Ангел Русев-Меката изравни в 29-та, след като Румен Рангелов му спря топката в наказателното поле и за него остана да я насочи в мрежата.

Малко по-късно Евгени Игнатов-Бамзе и Борис Петков можеха да направят пълен обрат. Гостите имаха и претенция за дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но съдията не видя нарушение. В 65-та минута Иван Петков стреля от фаул, топката тупна коварно и излъга стража на ерденчани Павел Станев за крайното 2:1.

В 80-та минута главният съдия Росен Гановски вдигна директен червен картон на Иван Иванов от Вихър. Пет минути по-късно контузия в коляното на десния крак извади принудително от игра полузащитника на гостите Йордан Тодоров-Паро. Преди това, заради болки в кръста играта напусна и крилото Евгени Ивано- Геко.

„От детински грешки допуснахме голове. Каръкът продължава да ни преследва. След тежките травми на Георги Георгиев и Петър Димитров, сега и Йордан Тодоров се контузи”, каза след мача наставникът на Кариана Георги Владимиров.