Вихрен победи гръцкия Астерас с 2:1 в петата си контрола от лятната подготовка. В този мач старши треньорът Филип Филипов изведе най-доброто, с което разполага в момента и не сгреши.

Всички футболисти се представиха много добре на терена и оправдаха доверието на наставника, пише БТА.
Двамата крайни защитници Емил Тренков и Кирил Джоров бяха неудържими по фланговете си и центрираха високи и удобни топки пред наказателното поле на гръцкия тим. Все нещо не достигаше да се открие резултатът в полза на Вихрен. Десислав Русев и Рангел Абушев от границата на наказателното поле обстрелваха гръцкия вратар, но топката профучаваше встрани.

В 43-aта минута при образцова контраатака на Вихрен Руслан Иванов се понесе по десния фланг на скорост, подаде на устремилия се Десислав Русев, той мигновено на Рангел Абушев, който върна топката назад и свободния Младен стоев от 25 метра с бомбен удар изпрати топката в мрежата на гостите за 1:0.

След почивката старши треньорът на Вихрен Филип Филипов пусна в игра вратаря Николай Велков и полевите играчи Йордан Михайлов, Антонио Ласков, Костадин Велков, Георги Владимиров и Велизар Попвасилев. В 68-ата минута Попвасилев от около 24-25 метра обстрелва фронтално вратата на гостите и топката се спря в горния десен ъгъл за 2:0.

По-късно другата резерва Георги Владимиров от 12-13 метра не успя да огорчи гръцкия вратар. В 88-ата при разбъркване пред вратата на Вихрен се стигна до намаляване на резултата за 2:1.

Следващите две контролни срещи на Вихрен ще бъдат на 22 юли в Банско срещу едноименния отбор на домакините и Локомотив (Пловдив).

Съставът на Вихрен: Годжев, В. Георгиев, Павлов, Тренков, Джоров, Стоев, Кабранов, Милчов, Абушев, Р. Иванов, Русев (Н. Велков, Михайлов, Ласков, К. Велков, Владимиров, Попвасилев)