Вратарят на Вихрен Флориан Лучини ще бъде уволнен дисциплинарно. Стражът не се е явявал четири поредни дни на тренировки. Това е втори подобен случай на освобождаване на чужденец, след като проблеми с вътрешния правилник имаше и скандалния Масена Моке.

Веднага в отбора бе привлечен Владимир Манолков от Локо (Сф), който не бе картотекиран за “железничарите” за пролетния полусезон.

Другите проблеми пред Вихрен за двубоя със “смърфовете” са отсъствието на гръцкия ветеран Маладенис, както и наказанието на капитана Валери Георгиев. Ешкердиня също е наказан.

В игра се завръща Зографакис, който вече изтърпя санкцията си от 1 мач, както и Кирил Джоров, който лекуваше травма в рамото.

След снощната среща между фенове и ръководство, всички са обединени и застават зад отбора в този труден момент. Старши треньорът Йордан Самоковлийски заяви, че пред него няма вариант отборът да изпадне. „Утре ни трябва задължителна победа”, каза Самоковлийски. Атанас Узунов определи срещата като „мач на живот и смърт”./БЛИЦ