Легендата на футбола в Сандански Атанас Манушев беше отстранен от треньорския пост на местния ОФК Вихрен след домакинското поражение вчера с 0:1 от Септември (Симитли). Поражението дойде с автогол в самия край на мача, чийто автор стана юношата Костадин Гъргов.

След мача Манушев сподели: "Не се сърдя на Костадин Гъргов за автогола, защото в случая няма никакъв умисъл. С този състав показахме прилична игра и надиграхме гостите от Симитли. На три пъти чисти голови положения проигра Петър Мицев, също и други негови колеги. В такива срещи има малко голови ситуации, повече нерви."

"Веднага след мача бях извикан от председателя на УС на ОФК Вихрен проф. Васил Жечев обяви, че съм освободен от длъжност. Моето място се заема от Стойко Найденов. Очаквах тази смяна, защото бях поканен за старши треньор на мъжкия отбор на ОФК Вихрен лично от Людмил Карамитов, който беше председател на УС на клуба тогава. Известно е на всички как стана неговата смяна, след това тръгнаха срещу сина му Георги Карамитов, който беше мой помощник, не простиха дори и на домакина Николай Ангелов. Всеки момент очаквах да дойде и моя ред. Загубата след автогола беше добре дошла за господата от Управителния съвет. Дойдох с намерение до покача футболното ниво на отбора, и да реализирам намеренията и целите, които ми се поставиха преди да оглавя мъжкия отбор, а те бяха за в бъдеще да се мисли и за връщането в професионалния футбол", каза Манушев, който е работил и в школата на Чавдар (Етрополе) преди да се върне в родния си град.

Накрая бившият полузащитник заяви, че хората в града знаят кой какво представлява, какви цели преследва и с такава Кадрова политика до никъде няма да стигнат господата на т.н. УС, чийто председател е проф. Васил Жечев.