Ръководството на Вихрен очаква в следващите няколко дни стадионът в града да получи лиценз и най-после отборът да приема съперниците си у дома. Изпълнителният директор Атанас Узунов заяви, че още на 2 май в 25-ия кръг на "А" група Вихрен ще играе в Сандански.

Както е известно заради ремонт на клубното съоръжение тимът играеше домакинските си мачове на други стадиони.

"Ежедневно поливаме и косим новоизградения терен на градския стадион от гръцката специализирана фирма. Във вторник очакваме да пристигне лицензионната комисия на БФС, за да се запознае на място с нещата около терена. По време на изграждането на терена на стадион "Георги Аспарухов" се работеше по пистата, но лицензионната комисия даде разрешение на Левски да играе там официалните си срещи. Така че, място за притеснения няма. Всичко, което се е изисквало от наша страна, е направено и очаквам мача срещу Славия на 2 май да играем пред собствена публика", каза Узунов.

Петима футболисти се завърнаха в групата за гостуването на Спартак във Варна утре. Днес сутринта старши треньорът Тенчо Тенев проведе последната си тренировка на стадион "Марица" в Пловдив. Веднага след това групата отпътува за Варна, където ще се настани в комплекс Златни пясъци.

Сред 18-те са Еривертон Лима, Борислав Павлов, Христос Маладенис, Димитриос Зографакис и Младен Стоев, които не взеха участие в предишния мач срещу ЦСКА. "Само при успех във Варна ще можем да излезем от зоната на изпадащите. Сили и възможности в нашите футболисти има. Очакваме и реално съдийство. Сега е момента да покажем истинските си възможности. Жалко е че заради пренапрежение в мускулатурата Марсел Еламе ще трябва да почива и в този мач", коментира Узунов./БЛИЦ