С трагична игра Вихрен реанимира абсолютния аутсайдер в Югозападната „В“ група Септември (София), който спечели първите си 3 точки за сезона след успех с 2:1.

Наставникът на санданчани Атанас Манушев не можеше да си намери място от яд и разкритикува остро своите футболисти за поведението им срещу брашнения чувал в изминалите 7 кръга.

"Цяла седмица им говоря да не се отпускат и да не подценят съперника, защото никой няма да се бие сам. Като че ли им казах обратното. Домакините бяха по-сащисани от нас след последния съдийски сигнал, не вярваха, че са победили. Демонстрирахме недопустимо пренебрежение. Аз да бях влязъл, щях да я подам точно 10 пъти. Не приемам никакви оправдания със съдийството", каза Манушев пред "Струма".

"Всеки трябва да търси вината в собствения си двор. Сега ни остава да измием срама с успех срещу един от водещите отбори - Оборище (Панагюрище), на наш терен", коментира още старшията на "гладиаторите".

"Истинското лице на Вихрен ще се види през пролетта, след като проведем пълноценна зимна подготовка. Влязохме направо в есенните мачове едва на няколко тренировки и е нормално да издъхваме физически", констатира още Манушев.

За капак за визитата в столицата отпаднаха контузените защитници Емил Тренков и Илиян Панчев. Късата резервна скамейка принуди треньорския щаб да преквалифицира в отбрана Благой Атанасов. Фаталната грешка за първия гол в мрежата на Петър Палаханов преди почивката направи Вангел Стоянов, който се подхлъзна в най-неподходящия момент и подари топката на нахлуващия нападател на софиянци. Александър Русков изравни в средата на второто полувреме, но веднага след подновяването на играта от центъра гостите отново заспаха и позволиха на домакините да възстановят аванса си, който удържаха до края.

След изненадващата загуба Вихрен е на 8-ото място в Югозападната "В" група с актив от 10 точки.

Съставът на Вирен:
Палаханов, Янкулов, В. Стоянов, Бл. Атанасов, Р. Николов /65-Захариев/, М. Бачев, Янков /60-Ст. Николов/, Ат. Атанасов, Русков, К. А. Николов /55-Мицев/, Бойков.