Изпълнителният директор на Вихрен Атанас Узунов заяви, че ядрото от футболисти на отбора остава. От чуждестранните играчи в Сандански ще продължат да се подвизават единствено Екундайо Джайеоба и Марсел Еламе, които имат български паспорти. Както е известно, от следващия сезон Вихрен ще играе в Западната "Б" група, където нямат право да се състезават чужденци.

Вратарят Флориан Лучини, който не се явява на тренировки без причина, е вече дисциплинарно уволнен. Бразилецът Маноел, чийто договор изтече, е вече в родината си. Уго Сантош, Золтан Фехер, Еривертон, Бруно Паес и Ешкердиня също няма да останат във Вихрен. Единствено е възможно да се преразгледа още веднъж въпроса около Уго Сантош.

На по-късен етап ще се преценяват нещата около гръцките футболисти Маладенис, Зографакис, Карадимитрос и Вавалис. Най-важното е, че отборът на Вихрен ще продължи да съществува, независимо че ще играе в Западната "Б" група.

"Ще привлечем някои нови футболисти от отбори от българското първенство. Ще се присъединят и млади таланти от ДЮШ на клуба. Ще привлечем и преотстъпените в момента в други клубове наши играчи. Със старши треньора на отбора ще се разгледа въпроса около селекцията. Засега сигурното е, че всички футболисити, на които ще разчитаме за в бъдеще, ще се съберат за старта на лятната подготовка на 1 юли", каза изпълнителният директор на Вихрен Атанас Узунов.

Напрежението в курортния град не спада. В момента тече нова среща между кмета на общината Андон Тотев и собственика на Вихрен Константин Динев.

"Продължаваме да разговаряме с президента на ФК Вихрен относно неговото оставане и едновременно не пропускаме въпросите за окончателно доизграждане на спортния комплекс, включително и поставяне на вечерно осветление на градския стадион. Засега разговорите вървят в положителна посока и се надявам Константин Динев да склони и да остане начело на футбола в Сандански. Той направи много за нашия град, ние вече сме известен футболен център. Всичко това не остана незабелязано нито от общинското ръководство, нито от любителите на спорта и феновете на Вихрен", сподели кметът на града Андон Тотев.

В сряда от 16 часа в залата на съветника ще имам среща-разговор със спортната общественост в Сандански.

Рано във вторник сутринта ядрото на фенклуба начело с Николай Ангелов и група спортни деятели начело с Костадин Мицев се срещнахме за кратко време.

"Разбрах болката им и се надявам в сряда всички неща около бъдещето на Вихрен да бъдат разрешени в наша полза. Искам да подчертая, че атаките от страна на пловдивския Локомотив са големи, дори има и официално писмо от фенклуба им, с което ухажват Константин Динев, поканвайки го да оглави тамошния клуб", каза кметът на Сандански Андон Тотев.

Президентът на Вихрен Коко Динев се срещна в понеделник с група привърженици на Вихрен. Всички те изказаха благодарност към него и го помолиха да остане президент на клуба.