Втородивизионният Вихрен (Сандански) започна зимната си подготовка с водосвет за здраве и питка с мед по стар български обичай. Треньорът Йордан Самоковлийски изведе за първото занимание 28 футболисти, като четирима от тях са нови попълнения с опит в професионалния футбол. Това са Александър Русков, очаква се до дни той да подпише договор с тима от курортния град, който ще плати трансферна сума за него на Чавдар (Етрополе).

Другите нови са натиреният от Миньор (Перник) Юри Иванов, който има уговорка, ако си намери отбор в чужбина, да не бъде спиран, както и двамата от Малеш (Микрево) Вангел Стоянов и Марио Бачев, които са в процес на разтрогване на трудовите си взаимоотношения с бившия си клуб.

Очаква се до края на седмицата към подготовката на отбора да се присъединят и двама чужденци - аржентинецът Сезар Вердера и французинът Фабрицио Гомес, пише е-79.

Вихрен вече има 9 уговорени контролни срещи, като повечето от тях са с елитни отбори. Най-престижната е тази с ЦСКА на 24 януари, която ще се играе в Ксанти (Гърция). Останалите проверки са с Локомотив (Пд) на 20 януари, с Миньор (Пк) на 22-и, с Локомотив (Сф) на 26-и, с Калиакра (Каварна) на 29-и, с Литекс на 1 февруари и със Септември (Симитли) на 5-и.

На 19 февруари треньорът Йордан Самоковлийски възнамерява да направи учебна игра и за тази дата не се предвижда контролна среща. /БЛИЦ