Изпадналият в “Б” група Вихрен се събира за първа лятна тренировка на 6 юли в 9,30 часа на градския стадион в Сандански. През първата седмица, от 6-и до 12 юли играчите ще преминат през функционални изследвания. Вторият етап от лятната подготовка ще започне на 13 юли и ще се проведе в Банско, а за там са предвидени и девет контролни срещи.

От чужденците, играли през изминалото първенство, твърдо остава Екундайо Джайеоба. Съдбата на Марсел Еламе ще се изясни до края на седмицата. Очаква се появяването и на бразилците Еривертон и Шукардиня, чиито договори с президента на Вихрен не са изтекли.

Старши треньорът Филип Филипов иска да задържи Еривертон на всяка цена в отбора, а за Шукардиня ще се търси вариант за трансфер.

Новите попълнения са Владимир Кабранов, Красимир Георгиев (играл за последно в Локомотив Мездра), Рангел Абушев и Иванов от Марица (Пловдив).

На старши треньора на Вихрен Филип Филипов ще помагат Александър Йорданов, Бойко Величков и Радостин Станев. Валери Дагалов ще помага за обучението на младите таланти от ДЮШ на клуба./БЛИЦ