Вече бившият треньор в школата на "Левски" Викторио Павлов коментира решението на Даниел Боримиров да го освободи. Специалистът, който през новия сезон ще води "Ботев" (Враца) призна, че благодарение на Георги Иванов-Гонзо се стигнало до контакт с бившия член на "А" група. В интервюто си пред "Канал 3" Павлов говори още подробно за школата на "Левски", за бъдещето на отбора и на децата, които след като станат на 18 години, не успяват да намерят реализация в професионалния футбол.

"За годините, в които съм бил в "Левски" - от 1996-а до ден днешен, с някакви малки прекъсвания, не може една случка да развали моите отношения с този клуб. Дадено ми е много от него, помогнал ми е много. Там съм изживял най-хубавите години във футбола като футболист и треньор. Освобождаването си го отдавам повече на емоционална постъпка на един човек, която не знам дали е умишлена или не. Не мога да обърна внимание на това. Боли ме, че по този грозен начин бях освободен. Мисля, че съм доказал, че съм лоялен към всички, работил съм с високо вдигната глава. Когато е трябвало да помагам на първия отбор, правил съм го. Работил съм и с два отбора едновременно дори. Но така се стекоха обстоятелствата, че бях изгонен. Такъв е животът.

Не мога да тръгна срещу клуба, който ме е създал като човек, като футболист, като треньор. Нямам моралното право да го направя. Там съм постигнал всичко, което съм изживял в кариерата си. Това, че в дадената ситуация даден човек има нещо против мен и не иска да работи с мен, преценката е негова. Времето ще покаже дали е бил прав или не. Да, на този етап ни се разделят пътищата. Но аз съм убеден, че ще се върна там, където ми е мястото и където се чувствам щастлив докато работя. Този клуб и хората, с които съм работил преди и сега, с всички съм се разбирал прекрасно.

Оставям приятели в "Левски". Дори и след уволнението ми футболисти от първия отбор искаха да се затъпят, за да ме връщат в школата. Този жест много ме зарадва, защото с тях работих последните три месеца. Те обаче разбраха, че винаги съм бил искрен и точен. Предложиха ми да разговарят с Тодор Батков, за да ме върнат. Помолих ги да не предприемат нищо, защото може да стане така, че да бъда нечия пречка", коментира раздялата Павлов.

Той изрази надежда, че под ръководството на Георги Иванов-Гонзо клубът ще се стабилизира. Специалистът дори разкри за задоволство от работата на новия треньор на тима Пепе Мурсия.

"Причината за това клубът да е в положението, в което се намира, е неправилната политика. За мен много от тези чужденци в нашето първенство, по-специално в "Левски", нямат място. Когато поехме отбора с Елин Топузаков, това, което си казахме, бе, че сега е моментът да покажем, че става и с наши момчета. Радвам се, че тези, на които гласувахме доверие, ни оправдаха. Не може да се търси нещо голямо, защото не са готови. Видя се обаче, че ако се даде шанс на тези деца, до 1-2 години може да се изгради сериозен тим, който след това да донесе много добри дивиденти на клуба.

Пак казвам, не желая да коментирам защо съм бил освободен. Мога да кажа, че вината ми е 20%. Човекът, който е взел това решение, да обясни. Аз знам, че Георги Иванов-Гонзо няма нищо общо с това. Благодарен съм на Гонзо, защото благодарение на него сега съм в "Ботев" (Враца). Той помогна да се стигне до контакт. Това е човекът, който работи в името на "Левски". Повече от всеки той иска клубът да върви. Прави много неща, за да прогресира отбор. Но е много важно какви хора има около себе си. Сам човек не да ръководи, трябва му екип с доверие. Явно той вярва на тези, които са около него.

Има добри отзиви и за новия треньор Пепе Мурсия. Използва нова методика, дано да успее в нашия футбол, защото той е много различен от испанския. Надявам се с помощта на Гонзо да изведат"Левски" до шампионската титла. Много време мина без тази купа. През последните години отблъснахме хората от стадиона. Това трябва да се промени.

Жалкото е, когато започнем да се доказваме един на друг. Кой е по-велик, кой какво иска да прави. Надявам се бълагрите да станем малко по-добри, по-отговорни, а не да се критикуваме един друг. Искам в "Левски" да гледат в една посока, да има отбор, който да радва хората, да се реализират млади футболисти и да се постигат успехи. Това доказване на легенди в последните години водят нещата към лошо", добави треньорът пред "Канал 3".

Викторио Павлов даде своето мнение и за връщането на дублиращите групи. Освен това той коментира и "синята" школа.

"Набор '93, например, може би бе един от най-добрите в последните 10 години в ДЮШ на "Левски". 90% от играчите бяха с отлични показатели, за жалост нито един не получи шанс за първия отбор. Това, че са спечелили три поредни титли на своята възраст, не е гаранция. Но никой не прецени, че те заслужават възможност. Наистина, годините, в които тези момчета завършваха с юношеския футбол, бяха трудни за "синия" клуб. Може това да е причина. Жалко е, защото това поколение имаше добри играчи и някои от тях се разпръснаха из Бълагрия. Малко са тези, които са в отбори с възможност за развитие.

Не виждам и с какво дублиращите тимове могат да помогнат и каква ще бъде разликата с елитна юношеска група до 18 години. Може би го направиха да има повече професионални футболисти към първия отбор, които да могат да трупат практика. И тези хора ще заемат местата на юношите. Ще стане така, че треньорът ще работи с едни, а след това ще трябва да залага на шест човека от първия състав - трима под 21 и трима над 21. Получава се дискомфорт за юношите. Няма разлика от това, което бе с дублиращите отбори преди няколко години. Не знам какъв е мотивът, така са го решили, така са го направили. Това не е плюс за юношите."

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ПРЕД КАНАЛ 3 МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК!